Повеќе од пет децении бил лудо вљубен во Есма

Пејачот Мухарем Сербезовски раскажа дека повеќе од пет децении бил лудо заљубен во покојната Есма Реџепова. Малку кои знаеле дека уште како тинејџер, тој бил во врска со Есма.

„Тоа беше многу одамна, кога имав 12 години. Настапував во разни културно-уметинчки друштва во Македонија и во една прилика ја сретнав тогаш младата, но, расна девојка која ја викнаа за да ја препее песната која јас ја пеев на ромски јазик, а другите не ја разбираа. Тоа беше Есма. Веднаш се заљубив во неа, а и таа во мене. Подоцна призна за некои медиуми кога ја прашувале за мене. Нашата љубов згасна кога станав неподнослив, веројатно затоа што станав познат и популарен пејач. Есма и јас бевме циганските Ромео и Јулија“, рече Мухарем.

Пејачот Мухарем Сербезовски раскажа дека повеќе од пет децении бил лудо заљубен во покојната Есма Реџепова. Малку кои знаеле дека уште како тинејџер, тој бил во врска со Есма.

„Тоа беше многу одамна, кога имав 12 години. Настапував во разни културно-уметинчки друштва во Македонија и во една прилика ја сретнав тогаш младата, но, расна девојка која ја викнаа за да ја препее песната која јас ја пеев на ромски јазик, а другите не ја разбираа. Тоа беше Есма. Веднаш се заљубив во неа, а и таа во мене. Подоцна призна за некои медиуми кога ја прашувале за мене. Нашата љубов згасна кога станав неподнослив, веројатно затоа што станав познат и популарен пејач. Есма и јас бевме циганските Ромео и Јулија“, рече Мухарем.

Слични Вести
Menu