(Фото) Запознајте ја најубавата жена на светот – Мис Универзум е Индијката Саду

На 70 избор за најубава жена во израелското летувалиште Еилат, 21 годишната Мис Индија Харназ Саду е прогласена за Мис Универзум.

Саду зад себе остави 79 конкурентки, Титулата прва придружничка ја освои Мис Парагвај, додека за втора придружничка е избрана Мис Јужна Африка.

Круната, по траедиција и ја врачи минатогодишната победничка, Мексиканката Андреа Меса која титулата ја имаше само седум месец бидејќи изборот беше одложен поради коронавирус пандемијата.

Слични Вести
Menu