Најубавите празнично украсени градови во светот

Многу градови низ светот даваат се од себе за да ги украсат улиците со празнични светилки. Многумина дури организираат специјални фестивали на светлината, имаат тематски изложби и некои области ги претвораат во зимска земја на чудата. Така, доколку планирате да патувате оваа празнична сезона, во галеријата откриваме места кои можете да ги посетите и кои ќе ве маѓепсаат со луксузното празнично осветлување.

ЛОНДОН, АНГЛИЈА – УЛИЦА ОКСФОРД

МАЛАГА, ШПАНИЈА – КАЛЕ ЛАРИОС

ЊУЈОРК, САД – РОКФЕЛЕР ЦЕНТАР

АМСТЕРДАМ, ХОЛАНДИЈА – AMSTERDAM LIGHTS FESTIVAL

КОПЕНХАГЕН, ДАНСКА – TIVOLI GARDENS

 МЕЛБУРН, АВСТРАЛИЈА – БОЖИЌЕН ФЕСТИВАЛ МЕЛБУРН

СИНГАПУР – ORCHARD ROAD

МЕДЕЉИН, КОЛУМБИЈА

ВАНКУВЕР, КАНАДА – ВАНДУЗЕН ФЕСТИВАЛ НА СВЕТЛИНАТА

САЛЕРНО, ИТАЛИЈА – LUCI D’ARTISTA

ДЕНВЕР, САД – BLOSSOM OF LIGHT

ГРАД МАКАТИ, ФИЛИПИНИ – AYALA TRIANGLE GARDENS

Слични Вести
Menu