Кој би можел да го замени Даниел Крег како следен Џејмс Бонд?

Иако сè уште не сме сосема сигурни што е Quantum of Solace, знаеме дека Крег ги испорача некои од најдобрите филмови во серијалот 007 и ќе биде тешко да се следи, коментира британски „Би-би-си“.

Тоа ќе биде исклучително важна одлука. Огромен приход од киноблагајните зависи од изборот на вистинскиот актер за улогата.

„Новиот Бонд не е само костум на црвениот тепих“, вели Марк О’Конел, автор на Catching Bullets: Memoirs of a Bond Fan. „Тој мора да биде филмска ѕвезда, амбасадор на серијалот и киното, медиумски дипломат, омилен син на британската култура…“

„Тој мора да биде веднаш препознатлив во сите краеви на светот како Џејмс Бонд. Mора да има добар изглед, да го сака камерата и да доминира на филмски платна со големина на фудбалски терен“.

Меѓу кандидатите за нов Бонд се споменуваат Том Харди, Идрис Елба, Хенри Кавил, Џејмс Нортон, Реге Жан Пејџ, Сем Хуган, но засега нема фаворит.

Слични Вести
Menu