(ВИДЕО) Како изгледаше дочекот на Новата година во вселената?

Астронаутите и космонаутите на Меѓународната вселенска станица весело ја дочекаа новата година, станувајќи 37 екипаж кој бил во вселената во време на празници.

Пред самата нова година, астронаутите прославија со традиционална германска вечера подготвена од Матијас Маурер од Европската вселенска станица.

„На сите им посакуваме среќна Нова година и се најдобро во 2022 година. Се гледаме во следната година, напиша Маурер на Twitter покрај видео снимка од вечерата.

Слични Вести
Menu