Селим Бајрактар или негативецот Абаз, започнал со работа како кловн а денес е најбаран актер на турската сцена

Селим Бајрактар ​​е роден во градот Киркук во Ирак. Во неговото семејство се измешала турска и ирачка крв. Датум на неговото раѓање: 17 јуни 1975 година. Родителите на Селим немаат никаква врска со креативноста и уметноста. Така, на пример, татко ми работеше во фабрика. Меѓутоа, меѓу роднините на Бајрактар ​​имало и оние кои ги поврзале своите животи со театарот.

Раното детство Селим го поминал во родниот град. Меѓутоа, кога започна војната меѓу Ирак и Иран, тој со родителите побегна во Турција. Момчето во тоа време само што завршило основно училиште.

По неколку години емигрирање во Турција, семејството Селим живеело во местото наречено Ескишехир. Тука Бајрактар ​​го добил своето средно образование. Меѓутоа, подоцна момчето повторно се преселило со родителите, овој пат изборот на семејството паднал на Анкара.

Селим од мали нозе го покажал својот природен актерски талент и бил привлечен од креативноста. Додека студирал во училиштата, тој се обидувал почесто да влегува во училишната сцена, учејќи во театарските кругови. Затоа, кога дојде време да дипломирам, Бајрактар ​​веќе не се сомневаше дека ќе стане актер. Живеејќи во Анкара, Селим ги положил своите испити и се запишал на театарско училиште, каде ги проучувал основите на актерството и го развил својот природен талент.

Првично, младиот човек сакаше да ја развие својата кариера исклучиво во театрите. Но, за прв пат по завршувањето на факултетот, Селим работел како кловн, сместувајќи се во циркус. Заедно со циркуската трупа гостуваше на неколку турнеи, кои се одржаа не само во турските градови, туку и во други земји.

Вреди да се спомене фактот дека Селим во тинејџерските години го сакал спортот, а се занимавал и со гимнастика.

Младиот актер своите први улоги ги одигра на сцената во Анталија и Дијарбекир. А неговиот почеток на телевизија се случи во 2006 година, кога почна да се емитува телевизиската серија „Мост“. Оваа емисија се емитуваше до крајот на 2008 година.

8

Денес Селим Бајрактар ​​е доста баран актер. Неговата филмографија опфаќа повеќе од дваесет различни проекти. Во исто време, уметникот не е ограничен на работа само на телевизиски серии. Со задоволство ги прифаќа поканите за снимање играни и кратки филмови.

По дебитантската улога во серијата „Мост“, Селим се приклучи на спотот за ТВ шоуто „Ако станам облак“. Овој проект започна да се објавува во 2009 година. година, таа стана популарна не само во Турција, туку и низ целиот свет. Селим ја играше улогата на Махмут Паз, ова дело го направи навистина познат. Дополнително, во истата 2009 година излезе игран филм со Селим – „Чекор во темнината“. Овој проект беше деби за актер во голем филм.

Селим Бајрактар ​​е едно од најбараните имиња на ТВ серии и кино проекти. Познатиот актер, кој додаваше дух на секој лик што го играше и многу успешно играше различни улоги, се врати со Зумрудуанка. Како негативец на продукцијата се издвојува Селим Бајрактар, кој му даде живот на ликот на Абас Демиркан во серијата Zümrüdüanka што се емитува на ТВ Фокс.

Актерот, кој покрај Зумрудуанка, имаше главна улога во уште еден проект за ТВ серија, од драмскиот проект ќе премине во комедијата. Тука е и Селим Бајрактар ​​во серијата Wild Things, која ќе се снима со партнерство на I-Content и Depo Film за дигитални платформи.

Серијата Wild Things раскажува за фактот дека еден пар, нивните психолози и пицерија, кои го достигнале крајот на бракот, се заглавени во иста куќа и за забавните настани што се случуваат во оваа куќа.

Слични Вести
Menu