Аки ќе биде погребан во Загреб

Иако последниве години живее во Словенија со невенчаната сопруга Барбара, погребот на прерано починатиот Аки Рахимовски од „Парни ваљак“ ќе биде во Загреб.

Како што дознава „Вечерњи“ од извори блиски до семејството, тоа најверојатно нема да биде пред средината на следната недела, а ситуацијата со корона вирусот дополнително ја усложнува работата.
Имено, официјалната причина за смртта на Аки ќе биде позната дури по обдукцијата, а претходно е речиси невозможно да се планира нешто конкретно.

Засега можно е семејството и членовите на бендот да имаат наод со причината за смртта во понеделник. Прашање е како ќе изгледа се, со оглед на бројот на заразени со круната, па не се можни поголеми собири.

Сигурно ќе има голем број пријатели, но и фанови кои ќе сакаат за последен пат да се простат од легендарната пејачка.

Слични Вести
Menu