На повидок голем чоколаден хит -блонд чоколадо

Измислено е сосема случајно, кога чоколадерот на „Валрона“ заборавил сад со бело чоколадо на тивок оган со часови. По враќањето, тој открил дека создал нов вкус.

Ова се случило пред речиси една деценија, но дури неодамна големите брендови го прифатија постоењето на блонд-чоколадото, а неговата популарност порасна за 597 проценти во текот на изминатата година, според Марс Вригли.

Некои странски медиуми пренесоа експертски оценки за некои од најдобрите блонд чоколади достапни за купување во Обединетото Кралство – Rococo Chocolates Blonde Chocolate Artisan Bar.

Брендот неодамна лансираше „Галакси“ плочка од морска сол и блонд чоколадо. Потоа следеа мноштво врвни чоколади од брендот M&S.

Сега блонд чоколадото се слави како нова солена карамела

Слични Вести
Menu