Почина актерката Весна Малохоџиќ

Српската актерка Весна Малохоџиќ почина денеска на 73-годишна возраст, соопштија претставници на Здружението на драмски уметници на Србија.

Малохоџиќ е родена во 1948 година во Сараево.

Дипломирала на Театарската академија во Белград, а нејзиното име се поврзува со „златното доба“ на телевизијата, кога сериските и филмските програми беа во подем.

Слични Вести
Menu