Коптагел, од несуден кошаркар до успешен актер

Тојган Аваноглу, кој се стекнал со музичко образование, како и актерство, има 35 композиции со свои зборови и музика. На познатиот актер, кој внимателно следи фантастични филмови, Логан му се допаѓа како обожавател на X-Men. Практикува многу спортски гранки како тенис, кошарка, скијање и стрелаштво.

Тојган Аваноглу, кој сака да пишува во слободното време, е познат како ентузијаст за мотоцикли. Искусниот актер кој во младоста се занимаваше со професионална кошарка, спортот го направи дел од својот живот. Во интервјуто кое го даде, тој направи чекор во актерството за да го оствари својот сон откако татко му почина.

Тојган Аваноглу, кој минатата сезона гостуваше во шоуто Güldür Güldür Show, трајно е вклучена во актерската екипа во новата сезона на театарската програма. Успешната актерка последен пат се појави на екранот со ликот на „Сефер Кадиоглу“ во ТВ серијата „Северна ѕвезда“, која се емитуваше на Шоу ТВ во периодот од 2019 до 2021 година.

Роден е на 19 јануари 1979 година во Измир. Неговата мајка е учителка, а татко му е музичар.

Додипломското образование го завршил на спортската академија.

Извесен период играше кошарка и играше за репрезентацијата во пониските возрасни групи.

Таа доби обука за пеење во уметничкиот центар Müjdat Gezen, каде што ја доби својата обука за актерство.

Првото актерско искуство пред камера го имаше во 2012 година играјќи го ликот на „Илкер“ во ТВ серијата „Браќата непријатели“.

Првиот филмски чин го одигра во филмот „Kanal-İ-Zasyon“ во 2009 година.

Од пред две години Тојган е татко , каде заедно со сопругата 
Бирсен Алтунташ, Шива, од серијата „Прва љубов на северна ѕвезда“, се породила во приватната болница Орду Хоуп. Двојката го крсти своето бебе Дерин.

Слични Вести
Menu