Улогата на Асад го отликува неговиот реален карактер

Ахмет Тансу Ташанлар веќе подолго време живее во Мардин поради снимањето на серијата Херкаи. Во еден ден во Истанбул каде што сонцето ретко го покажуваше своето лице, се собравме и го обиколивме Еминону, египетската чаршија. Прво направивме муабет во ресторан Хамди. Потоа ја направивме снимката за нашето интервју бидејќи имавме можност да се вклучиме во толпата и да се фотографираме.

Јас не сум некој што го живее животот правејќи планови. Во културниот центар Османгази започнав со часови по глума во 1996 година. Можам да кажам дека театарот го започнав сосема случајно. Ја однесов сестра ми во Културниот центар Бурса Османгази да гледа претстава. Го имав курсот, ми се допадна интересно… Поминува исто како и општинскиот конзерваториум.

Таму запознав многу вредни луѓе и имав можност да работам. Кога првпат влегов во конзерваториумот звучеше како „веќе знам сè“. Се разбира, 17 години. Кога ќе ја земеме секоја возраст и ќе погледнеме наназад, го продолжуваме нашиот пат со комплетирање на точките, секогаш додавајќи нешто ново. Сега, навистина, мислам што друго би можел да направам, глумам 23 години, никогаш не помислив да работам друга работа.

Мајка ми, родното место на татко ми, Мерзифон. Но, бидејќи татко ми беше државен службеник, откако се родив ги посетив Анкара, Измир, Истанбул и Бурса. Отсекогаш сум бил во Анкара. Моето последно место е Анкара.

Четири години работев во приватни театри на општинскиот конзерваториум. Влегов во Државниот конзерваториум на Универзитетот Селчук во 2002 година и дипломирав во 2006 година. Работев 4 години во државните театри. Потоа, по воената служба, патот ме однесе во Истанбул. Затоа што не можев да ги најдам моите очекувања во Државниот театар баш како што замислував; Продолжив да глумам во телевизија и приватен театар.

Има многу, всушност. Не можам да бројам едно, а другите да ги прескокнам. Она што го гледам како идол; Шенер Шен, Халук Билгинер, Четин Текиндор и многу други. Би сакал да играм на плоштад со овие луѓе. Морам да умрам од пријатна возбуда.

Верност. Моите животни избори се засноваат на верност и пријателство. Животот веќе го прави планот за вас. Да, има илјадници можности, опции. Ако направите чекор што ви недостасува денес, вашиот живот може да биде сосема поинаков. Да, мојата најголема цел е да бидам добар играч, но прво треба да бидеш добар човек; тогаш можеш да станеш добар играч. Најголемиот совет на татко ми: авторитетот, позицијата доаѓа и поминува, е името што им го оставивте на луѓето. Дојдов во Истанбул на 22 години. Татко ми исто така рече дека никој во Истанбул нема интерес и нема да се поздрави со никого. Навистина, Истанбул има таква ситуација.

Сменив 14 училишта до средно. Се разбира, тоа што сменив 14 училишта ме направи посоцијален. Немам проблем да се дружам. Една од моите најлоши работи е тоа што веднаш се дружам со луѓето. Премногу цицам. Кога ќе смените 14 училишта, стекнувате илјада пријатели. И останаа само три од нив. Така, пријателството станува многу помалку пријателство.

Пишувам работи толку многу години. Еден ден се надевам дека можеби ќе пукам… Понекогаш пишувам со игнорантна храброст и кога ќе прочитам „Ох, ова е слаба приказна“ си велам, мотивиран сум повторно да пишувам Се разбира по некое време и пишувам пишувањесите пишуваат нивната работа, но јас уживам.. A Ако прашате дали имате план да го спроведете денот; Има нешто што се нарекува его, понекогаш се набива внатре. Засега пишувам, се забавувам.

Во денешно време во серијата многу се зборува за насилство. Велат „Нашето дете е лошо погодено“. Во серијата, често насилник е ликот што го нарекуваме лош лик, а го прогласуваме за лош пример.. Да ги спречиме луѓето да бидат погодени; Отстранувањето на низите не е решение. Снимаме фикција, а не документарни филмови. Решение; да се подигне нивото на обука. Ова е сериозен проблем во Турција.

На пример, ја гледавме серијата Casa La Casa De Papel uran што го разбесне светот и го притисна нането? Луѓето се грижат за доброто и за убавината, не се грижат за лошото. Кога ја гледате серијата, обично го земате јунакот за пример, се заљубувате во херојот, а тоа е нашиот добар карактер. Ова не е одбрана, но да не се разбереме погрешно, туку наместо да се бориме со фикцијата, да се бориме со вистината и да го отстраниме насилството од секој аспект на нашите животи.

Слични Вести
Menu