Хамине уморна од снимањата на “Горка земја”

Мајсторската актерка Серпил Тамур стана едно од најдолготрајните имиња во серијата Бир Заманлар Чукурова, која трае веќе 4 сезони. Мајсторката актерка која го толкуваше ликот на Хамиме во серијата, чија 117-та епизода досега е објавена, многу се изморила на снимањата во Адана.

Имаше тврдења дека Вахиде Перчин, која го играше ликот на Хункар минатата сезона, се одрази и во тогашниот печат и дека е уморна и сака да си замине. Подоцна, актерката ја напушти приказната со смртта на ликот.

Потоа, на крајот на третата сезона се случи она што никој не го очекуваше, а Мурат Уналмиш, кој го толкуваше ликот на Демир, нагло се прости од серијата.

На почетокот на четвртата сезона беше откриено дека Керем Алишик, кој овојпат го толкуваше ликот на Фекели, сакал да ја напушти серијата, а овој лик се збогувал во 107-та епизода.

Сега, Серпил Тамур, според нејзините зборови, остави впечаток дека не сака повеќе да остане во приказната.

Серпил Тамур, кој се сретна со Керем Алишик пред прикажувањето на една театарска претстава, рече дека тој е во Адана и дека престрелките продолжуваат.

Потсетувајќи дека Керем Алишик ја напушти серијата, Серпил Тамур рече: „Мојата серија продолжува. Бевме заедно со Керем во серијата. Но Керем си замина“. Таа го привлече вниманието на нејзините зборови како „Просото е на мојата глава“.

Зборовите на маестралната актерка, која изјави дека еднаш сè уште била во Бир Заманлар Чукурова и дека сака да си замине, „Просото е на мене“ беа сфатени како порака до Тимур Савџи, продуцентот на серијата.

Слични Вести
Menu