КОИ СЕ ПРИЧИНИТЕ ЗА МАЖИТЕ ДА ПРЕСТАНАТ ДА БИДАТ ЗАЉУБЕНИ ВО СВОИТЕ ЖЕНИ?

Кои се најчестите причини зошто мажите престануваат да се заљубуваат во своите сопруги?

  1. Таа веќе не го почитува, не и се допаѓа.

Со текот на времето, работите во бракот и врските може да се променат бидејќи почнуваме да ги гледаме негативните особини на нашите партнери. Со акумулацијата на многу и разновидни ситуации, гледаме колку скриени лица има личноста до нас. Ако испаднат премногу неподносливи и одбивни за нас, нормално е да се повлечеме. Така, мажите престануваат да ги сакаат своите жени ако покажат непочитување или целосно неодобрување, почнуваат премногу да ги критикуваат и покажуваат севкупно лош став. И најсилната љубов не може да одолее на ова.

  1. Престанала да се грижи за себе физички и психички.

Кога го запознавте сопругот веројатно изгледавте подобро од сега, вложивте повеќе труд на изгледот, фигурата, се шминкавте, редовно одевте на фризер. Ако сега сте запоставени, ова е можеби една од можните причини зошто не сте исти во очите на мажот до вас. Емоционалната состојба е исто така многу важна за тоа како ќе се однесува партнерот со вас. Ако сте несигурни, апатични, депресивни, не комуницирате како на почетокот, вашата емоционална состојба може да биде причина за повлекувањето на вашиот сопруг. Ако плачете, експлодирате, врескате, брзо се запалите, ова може да предизвика мажот постепено да престане да се заљубува во вас.

  1. Таа нема личен живот.

Многу жени го прават тоа. Тие се целосно посветени на семејството и му вртат грб на личниот живот. Ова е вкоренето во женската природа и често е мотивирано од мајчиниот инстинкт што се буди кај жените. Тие треба да се грижат за своите деца, а понекогаш и за своите сопрузи како деца. Така, светот на сопругата почнува да се врти само околу семејството. Отуѓувањето на женските контакти, хоби, лични искуства и аспирации предизвикува мажите да губат интерес за нив.

  1. Не покажува страст за живот и нови искуства.

Популарното верување е дека мажите претпочитаат помлади жени. Всушност, вистината е дека мажите повеќе ги привлекуваат жени со младешки дух. Не е важно колку години имаш. Ако сте млади, но се однесувате како старица која е здодевна и нема авантуристички дух, ова може да го натера мажот да престане да биде заљубен во вас. Тој нема да ве гледа како што ве гледал на почетокот на вашата врска.

  1. Повеќе е мајка отколку љубовница.

Многу жени грешат кога ги третираат своите сопрузи како деца. Нивниот мајчински инстинкт ги тера да се грижат за своите сопрузи. Често, машкото однесување издава детство, незрелост. Ова е двонасочен процес кој има свое објаснување, но сепак ги одбива мажите и ги тера да престанат да се заљубуваат во своите сопруги.

Слични Вести
Menu