3 ЉУБОВНИ РИТУАЛИ ЗА ПОВЕЌЕ СТРАСТ ВО ВРСКАТА

Кои се трите ритуали што треба да ги правите секој ден за повеќе среќа и интимност во врската?

  1. Гушкајте се во кревет секој ден пред да станете

Утрото е зафатен период од денот кога често немаме време за ништо. Брзаме да се подготвиме за работа, кафето го пиеме од нога, а често немаме време ни за појадок. Затоа утрата се полни со стрес. Ако дозволите стресот да ја преземе вашата секојдневна рутина наутро, тоа неизбежно ќе влијае на вашата врска. Затоа, одвојте неколку минути наутро само за да се гушкате и да ја зголемите блискоста меѓу вас. Верувале или не, овој мал ритуал помага да се подобри чувството на среќа во врската.

  1. Одвојте време во текот на работниот ден да испратите порака или да се јавите на вашиот партнер

Одвојте малку време да се потсетите еден на друг. Не чекајте ја вечерта кога ќе се вратите дома уморни и нема да ви зборува или да прави ништо. Ќе сакате само да се опуштите на каучот и да легнете. Физичката и емоционалната исцрпеност од напорните работни денови и бурните секојдневни животи влијаат на врската. Затоа искористете го моментот кога сè уште не сте стигнале до точка на замор и разговарајте со саканата личност. Разменете неколку љубовни реченици. Тоа е доволно за да се чувствувате дел од една целина.

  1. Водете краток разговор за вашите чувства секоја вечер или колку што е можно почесто

Искрените разговори се многу важни за интимноста и чувството на припадност во врската. Ако зборувате отворено за вашите чувства, вашата комуникација ќе се подобри. Зборувањето за позитивните и негативните чувства кои се јавуваат во вас и кои се предизвикуваат во одредени ситуации помага да се израмнат проблемите и да се зголеми приврзаноста во врската.

Слични Вести
Menu