СУПЕРХРАНА ЗА МОЗОКОТ КОЈА СИТЕ ЈА ИМАМЕ ПРИ РАКА

Работата и зафатениот начин на живот дефинитивно влијаат на нашата физичка кондиција и активност и не тераат да консумираме многу повеќе храна со лош квалитет. Овој животен ритам кај многу луѓе предизвикува и стрес и разни болести, а во отсуство на одмор овие проблеми стануваат многу почести.

Секако, трите главни фактори за одржување на здравјето и тонусот се здравата исхрана, редовното вежбање и добар одмор. Со текот на годините, науката идентификувала голем број „суперхрани“ кои се многу добри за здравјето, но многу од нив сè уште не сме запознаени. Има производ познат на сите нас, кој всушност исто така промовира добра функција на мозокот и помага во борбата против стресот, а е и многу добар извор на минерали и влакна. Тој е природното какао.

Какаото е одличен производ кој е важен за здравјето и здравото и добро функционирање на организмот, бидејќи сировото какао помага во намалување на крвниот притисок, го регулира нивото на гликоза, го штити кардиоваскуларниот систем. Може да се користи и на различни начини и во различни форми, што го прави одлична состојка во јадењата.

Природното какао обезбедува и долгорочно ослободување од стресот. Препорачаната содржина треба да биде 85% какао, какао масата треба да биде првата компонента, а шеќерот последен.

Какаото има и придобивки за холестеролот. Проблемите со него се чести, а какаото може да им помогне бидејќи е богато со минерали и влакна, а е и соодветен извор на добар холестерол.

Слични Вести
Menu