ПРЕСТАНЕТЕ ДА ГИ БРОИТЕ ГОДИНИТЕ И ПОЧНЕТЕ ДА ГИ ИСПОЛНУВАТЕ ВАШИТЕ СОНИШТА

Не е важно колку години имате, ниту следната брчка на лицето, а уште помалку важни се вишокот килограми на бутовите. Она што е важно е како ги живееме нашите животи и дали овие брчки можат да раскажат инспиративни приказни за тоа како нашите соништа се оствариле.

Што мислите, која е најдобрата возраст за една личност? Всушност, не постои возраст што ја симболизира совршената рамнотежа, бидејќи она што младите не го знаат се појавува со години подоцна, а она што возрасните понекогаш го посакуваат се случува само во младоста.

Најдобрата возраст е кога ќе престанете да ги броите годините и ќе почнете да ги остварувате вашите соништа.

И за ова е потребна малку храброст, капка дрскост и во исто време желба да се ослободиме од оние стравови кои долго време ни се препреки во животот.

Понекогаш се давиме во милиони изговори, а чевлите полни со камења не спречуваат да продолжиме кон нашите соништа: „Сега е погрешно време. На моето момче/девојка не му се допаѓа оваа идеја. Веројатно нема да ме примат. Нешто ми кажува дека и покрај сета моја желба, сè ќе се случи поинаку…“

Лошите мисли, предрасудите и несигурноста во себе понекогаш делуваат како вистински „слободни радикали“ кои можат да не натераат да старееме порано, правејќи нè постари отколку што навистина сме.

Да се ​​остане млад во срцето и душата е уметност која мора напорно да ја практикуваш, бидејќи вистинската цел во овој живот е да го живееш животот во потполност, да бидеш полн со надеж, љубов и да се обидеш да го допреш твојот сон со врвовите на прстите.

Колку години ти е срцето?

Најдобрата возраст е кога се чувствувате среќни со тоа што сте, што имате и знаете што треба да постигнете. Затоа што секој што нема сон е мртов внатре.

Недостатокот на соништа го лишува срцето од магија и мислите од светлина.

Најлошата од трагедиите не е бројот на проживеани години, не само уште една брчка на лицето, ниту вишокот килограми на бутовите, туку неистражениот живот, во овие брчки не може да раскаже ниту една возбудлива приказна.

Значи, колку години е твоето срце? Ако сè уште е полна со надеж и продолжува да се бори за соништата затоа што веќе сте исполниле некои од вашите желби, тогаш бидете сигурни дека сега сте во најдобрата возраст и не дозволувајте некој да ви каже поинаку.

Исполнувањето на вашите соништа не е секогаш лесно. Има луѓе кои ќе ви се смеат и ќе ви кажат дека тоа не се соништа, туку фантазии и дека фантазиите се за деца. Но, вие не ги слушате!

Одете храбро напред и исполни ги своите соништа!

Слични Вести
Menu