(ФОТО) Сексапилните Бразилки повторно заиграа самба во Рио

Свечената поворка започна во бразилската престолнина, а ќе трае сè до 30-ти април. Поворката, како и претходните години пред пандемијата на коронавирусот, ги обедини сите љубители на самба кои учествуваат или пак, го набљудуваат овој спектакл.

По тој повод можеме да видиме различни колоритни костими кои се шијат и подготвуваат во текот на целата година за оваа церемонија, во согласност со темата која едногласно ја бираат школите за самба и нивните претставници.

Перјастите круни, костимите со светкави детали и огнената енергија на Бразилките се повторно присутни на улиците на Рио, по големата пауза поради пандемијата на коронавирусот.

Слични Вести
Menu