Актер, модел и поранешен кошаркар стојат зад ликот на Фикрет

Турскиот актер Фуркан Палали е успешното име на турските романтични комедии. Но, тој е апсолутен џек на сите занаети, покрај неговата актерска кариера. Лицето на Фуркан Палали на сите ни е познато преку турските романтични хумористични серии. Сепак, тој е и модел со аплауз и во Турција и во светот и поранешен професионален кошаркар.

Фуркан Палали е роден во Коња, Турција на 27 октомври 1986 година. Турскиот актер Фуркан Палали учел во средното училиште Долапоглу во Коња и студирал геолошки инженеринг на Универзитетот Хаџетепе во Анкара. Сега магистрира на Универзитетот Мармара во Истанбул, Факултетот за радио и телевизија. Тој исто така играше професионална кошарка седум години за време на студиите и беше еден од најпопуларните модели во Турција помеѓу 2010-2011 година. Фуркан зборува турски како свој мајчин јазик и многу течно англиски. Тој беше победник на натпреварите „Најдобар модел на Турција“ и „Најдобар модел на светот“ во 2011 година.

Кога рековме дека е поранешен професионален кошаркар, навистина го мислевме! Додека Фуркан Палали одел во средно училиште, ја започнал својата кошаркарска кариера во кошаркарскиот клуб Комбасан Коња Спор. Во овој кошаркарски клуб професионално се занимаваше со кошарка цели 7 години. Подоцна, кошаркарскиот клуб Тофас го префрли во 2000 година во Коња и играше повеќе 2 години кошарка во овој клуб. Сепак, тој ја заврши својата кариера во играње кошарка за да го посетува и одржи универзитетското образование во Анкара.

Актерската кариера на турскиот актер Фуркан Палали започна во театарот Тунџај Озинел во 2010 година. Понатаму, тој присуствуваше на 6-месечна креативна драма-тренинг во Анкара. Уште повеќе, тој зеде курсеви за глума на ликот, исто така, од Ферди Мертер. Значи, сето тоа значи дека тој не дојде на оваа сегашна позиција случајно. Фуркан Палали е страствен, вреден и самодисциплиниран човек кој заслужил се што имал досега.

Тој играше во Малите тајни како ликот на „Арас“. Подоцна, Фуркан Палали играше во турската ТВ драма Adını Feriha Koydum како модел и гостуваше. Од друга страна, имал театарски искуства како Ујан Ујан Гази Кемал (ликовите од Шамдан Мехмет, Доктор Зеки и Расухи) (2010-2011). Тој исто така дејствуваше како Тетикчи „Млад човек – водач“ помеѓу 2011 г

Името на Фуркан Палали претходно се најде на агендата на славната личност со љубовни озборувања со Демет Оздемир. Таа беше претходна улога на пријателка на Фуркан Палали во No: 309. Сепак, тој ги негираше тие озборувања. Неговото име беше спомнато и со Асли Бекироглу, сегашната пријателка на Палали во Беним Татли Јаланим – Мојата слатка лага. На крајот на краиштата, името на Фуркан Палали се нашло и со турската актерка Бурџу Киратли. Сепак, ниту за тоа нема потврда.

Слични Вести
Menu