Прости ми за секоја тага, Николина Пишек се прости од сопругот Видоје

Водителката Никола Пишек се прости од нејзиниот сопруг, историчарот по уметност Видоје Ристовиќ, кој почина викендот со емотивна посвета.

„Сакаме вака да те паметиме. Насмена, весел, во бои, под сонцето. Со сите нас. Само да имаше вакви повеќе моменти. Да не бркаме некоја друга обврска, за друга прилика, да чекаме нешто да се договори за да бидеме сите заедно за да бидете вака среќни. Некои средби никогаш нема да се случат. Но и вака сум богата, и сите ние заедно, богата поради сите бесценети моменти со тебе кои би можеле да исполнат три животи. Ти благодарам за секој од нив. Прости ми и ти благодарам за секоја тага, и тие нас не изградија. Ти благодарам на љубвта. И благодарам на Уна. Ќе живееш во секој од нас додека дишеме. И ќе те гледам во твојата Уна и твојот Матеј и ќе знаеме дека сме со тебе додека тие растат. Наш си. Патувај и не се грижи“, напиша водителката.

Видоје почина на 44 годишна возраст за време на масажа, при што се пожалил дека не се чувстува  добро и за кратко време починал.

Слични Вести
Menu