Модните парчиња на Евровизија!

Покрај музиката и телевизијата, Евровизија е вистински моден спектакл. Овој натпревар навистина гледа кој што облекол, а љубителите на модата се уште се сеќаваат на 1998 година кога Dana International излезе на сцената во креација на Жан Пол Готје, за која многумина тврдат дека е вистински моден момент.

– Уметничката беше во бело, закопчана до грло со боросани на нозете. Тоа е навидум основен, но елабориран бел костим кој зрачи со чистота и здравје. Посебно ми се допадна симпатичната интервенција со ставање букет каранфили кои извираат од џебот на градите – вели модната дизајнерка од Елфс, која на третото место ја става шпанската Шанел, чиј провокативен костим, како што вели, ја дава вистинската атмосфера на нејзиниот сценски настап. .

Слични Вести
Menu