Таа беше пријавена за испраќање застрашувачки пораки: „Реагирав како мајка, а не како дама“

Државното правобранителство ја истражува Северина Вучковиќ, поради пораките што и ги испратила на Љиљана Клингер, директорката на основното училиште во кое учи нејзиниот син Александар, пишува 24сата.

Во октомври минатата година беа објавени бројни пораки кои подоцна Северина потврди дека навистина му ги испратила на режисерот. Некои од заканите се „Ќе седиш и ќе се тресеш и ќе ја тресеш кривата нога како што се тресев јас кога го малтретиравте моето дете“, „Старица, јави се донаторот што те доведе во неволја“. Едвај чекам да те уапсат и да си го живееш животот како што заслужуваш. Си го малтретирал мојот син. Сите наоди ќе излезат. Само за да се добие пресуда “…

„Стара куца грда баба“, му напишала Северина тогаш на режисерот кој бил вознемирен од пораките. „Моето дете го испративте кај Хајнцлов кога имаше седум и пол години. Па би те задавила со раце, бабо“, и рекла Северина.

Таа подоцна призна: „Реагирав како мајка, а не како дама“.

„Ја контактирав Љиљана Клингер кога дознав дека таа како директорка на училиштето со години испраќа писма до Центарот за социјални работи, буквално измислува работи за мене, а потоа продолжи да го прави тоа до Жупанискиот суд во Сплит, кој одлучи на старателство над моето дете.. Бев во целосен шок“, изјави Северина за врската со режисерот.

Слични Вести
Menu