Фусун на Чукурова: Сакам да бидам невеста на Адана!

Јелиз Дограмаџилар, „Фусун“ од „Беше еднаш во Чукурова“, која се насели во Адана по нејзиниот брак, рече: „Ме викаат невеста на Адана, многу ми се допаѓа“, додаде: „Ме сакаа многу. многу, ме прегрнаа, благодарна сум на сите. Се чувствував од Адана додека ме прегрнаа“.

Јелиз Дограмаџилар, која ја играше „Фусун“ во серијата „Беше еднаш во Чукурова“ на АТВ, веќе подолго време живее во Адана. Актерката, која се насели во Адана откако се омажи избирајќи ја љубовта наместо кариерата, разговараше со ГУНАЈДИН…

Некогаш Чукурова уште од првиот ден се следи со интерес. На што го припишувате ова?

Затоа што приказната е многу силна и актерската екипа е одлично избрана, но и затоа што е дел од период…

Дали ви се допаднаа 70-тите?

Многу го сакав. Неговата облека, аксесоари, автомобили, душа, лак, кармин, седење и стоење… Живеам со усвојување на тој период.

Откако се омаживте, се населивте во Адана. дали можеше да го купиш?

Се разбира, првите години беа тешки. Ја напуштив работата, семејството, социјалното опкружување, омилените места, моите навики и отпловив во поинаков живот. Од сингл преминавте во брачен живот, немате семејство, не сте активни во работата како порано, немате свој круг на пријатели и воопшто не го познавате градот. … Понекогаш мислам дека сум повеќе од Адана отколку од Адана.

Те викаат „невеста на Адана“…

Да, тоа многу ми се допаѓа… Толку добро се грижеа за мене, ме сакаа и ме прегрнаа што им сум многу благодарна на сите. Почувствував дека сум од Адана со нивната прегратка. Вљубен сум во градот. Јас секогаш го кажувам ова; Затоа што прво се заљубив во Адана, а потоа во Адана. Научив да бидам автентична во Адана. Разбрав дека има илјада и еден различни животи, колку е скапоцена земјата и зошто Јашар Кемалс потекнува од тука.

Повеќето ваши други пријатели актери во серијата исто така се населиле во Адана. Дали им помогнавте?

Ме нарекуваат раководител на Адана. Се трудам да им помогнам и на моите играчи и на пријателите во техничкиот тим колку што можам.

Дали некогаш ви недостасува Истанбул?

Зарем не би било… Понекогаш доаѓа момент кога ме боли столбот на носот. Така, ги затворам очите и сонувам за себе на местата што ми недостасуваат.

Како си со славата?

Не знам ни што е слава. Јас си ја работам работата, се враќам дома. Некогаш многу ни се лутат додека гледаат, некогаш не сакаат, некогаш се смеат. Гледам дека сите гледаат како мене и мислат дека сме големо семејство. Секогаш сум подготвен да го гушнам тоа семејство, среќен сум со нив. Никој од нас не се разликува еден од друг. Единствената разлика е да се знае, во оваа доба сите ќе бидат славни и на 15 минути. Затоа не треба премногу да се закачувате на такви работи.

Прочитав интересни коментари за твојот лик ‘Füsun’. Како го оценувате?

„Фусун“ многу го сакам… Бидејќи таа нема работа, а сопругот е постојано во странство, таа започна живот со друштвото Адана. Нека види убави алишта од списанија, нека се шие, да се облече убаво, да изгледа добро и да се покажува, да озборува… Оној што не престанува да се слуша себеси, „што реков?“ Лик кој не кажува ништо, не размислува за сегашноста… Понекогаш ‘Шермин’ му кажува тешки зборови, тој не сака да го разбере, па дури ни да размислува за тоа. Ако почне да размислува за нив, ќе почне да размислува за цел живот и можеби осаменоста ќе му излезе поради сопругата и семејството. На својот внатрешен свет гледа многу површно, па секогаш се храни од надворешни извори и брка озборувања.

Слични Вести
Menu