Ги поби гласините дека ке се откаже од тронот, одбележа 70 години владеење!

Во чест на кралицата Елизабета која годинава ја слави 70-тата годишнина на тронот, во Англија се организираат многу настани. Една од поважните прослави се одржа викендов, а според фотографиите, кралицата уште изгледа добро, и покрај проблемите со здравјето и гласините за откажување од тронот, на 96 години. 

Платинестиот јубилеј на кралицата Елизабета со кој се означува 70-тата годишнина од нејзиното владеење се прославува неколку денови, а една од прославите траеше од 12 до 15 мај.

На последниот ден од прославата во замокот Виндзор присуствуваа и многу ѕвезди, вклучувајќи ги Том Круз и Хелен Мирен.

Поради проблемите со здравјето кои си доаѓаат со возраста, 96-годишната кралица периодов ретко се појавува во јавност и одложува многу важни обврски.

До последен момент било неизвесно дали воопшто ќе може да присуствува на настаните организирани за време на викендот, но таа сепак се појави и беше пречекана со огромен аплауз.

Всушност, извесен период постоеја гласини дека поради проблемите со здравјето, Елизабета ќе се откаже од тронот, но ова не е вистина и кралицата покажа дека уште е во добра форма. 

Слични Вести
Menu