Новиот анимиран филм на Дизни забранет во 14 земји поради геј бакнеж

„Лајтјир“ новиот анимиран филм на Дизни забранет е за прикажување во 14 држави, зошто содржи сцена во која се бакнуваат две девојки.

Дистрибуцијата на филмот од Дизни е стопирана во Обединетите Арапски Емирати бидејќи содржината на филмот ги прекршува медиумските стандарди во земјата.

Освен оваа земја филмот е забранет за прикажување и во Либан,Египед , Кувајт, Саудиска Арабија, Малезија и Индонезија, а се очекува и слична одлука да донесе и Кина.

Слични Вести
Menu