(ФОТО) Ирачкото бело јаболко – едно од најдобрите и најквалитетните видови јаболка по вкус и арома

Бело јаболко од Ирак предизвикува вистинско чудо во светската заедница на фрутни јаболкари. Ова јаболко се појави на светскиот пазар и наиде на голем интерес и восхит кај професионалниот и хобистичкиот сектор.

Ирското белото јаболко се издвојува од останатите сорти по својата бела лушпа и впечатливи димензии. Плодовите се доста големи со просечна тежина од 500 грама. Вистинската магија на ова јаболко лежи во неговата изненадувачка сладост и освежувачка текстура.

Земјоделците од Ирак успеаја да развијат ова прекрасно јаболко преку години на истражување и техники на хибридизација. Сортата го зема своето потекло од автохтоните иракски јаболкарски сорти и беше внимателно одбрана и одгледана од страна на специјализираните професионалци.

“Ирачкото бело јаболко” има и некои дополнителни предности за земјоделците. Оваа сорта е особено отпорна на некои болести и штетници, што ја намалува потребата од прскање.

Веќе има светски рекордни цени за “Ирачкото бело” јаболко, кое го прави врвен избор за ексклузивни исклучителни ресторани и гурмански куќни.

Ова јаболко е веќе прифатено од светскиот пазар, а земјоделците веќе планираат проширување на производството и во други делови на светот.

Фото: ФБ ????PLANETA❤ZANIMLJIVOSTI????

Слични Вести
Menu