Ѕирнете во куќата за која цел Инстаграм зборува

Една куќа во Америка стана позната низ цел свет, и тоа со причина. Иако на прв поглед изгледа дека во неа не е можно да се живее, оваа неверојатно тесна градба крие пространа внатрешност на два спрата во која комотно може да живее цело семејство. 

https://www.kucastil.rs/uploads/ck_editor/images/clanci/KU%C4%86A/Zadivljuju%C4%87e%20gra%C4%91evine%20Zavirite%20u%20pljosnatu%20ku%C4%87u%20o%20kojoj%20bruji%20internet/Uzana%20ku%C4%87a%20665.jpg

Оваа тесна куќа била изградена во 2003 година во предградието на Чикаго, Илиноис и од првиот ден го привлекувала вниманието на сите минувачи, а по објавата на социјалните мрежи се вброи во импресивни градби и стана туристичка атракција. Интересно е што куќата всушност била изградена не како хир на ексцентричен архитект, туку од потреба, со обзир на тоа што сопственикот сакал максимално да го искористи малото и тесно парче земја што го имал.

Тајната се крие во нејзиниот клинест облик налик на парче америчка пита, заради кое и го понела тој назив Pie House.  Куќата на едниот крај е широка се на се 1 метар, а на спротивниот достигнува широчна на една просечна просторија , но изгледа преубаво. 

https://www.kucastil.rs/uploads/ck_editor/images/clanci/KU%C4%86A/Zadivljuju%C4%87e%20gra%C4%91evine%20Zavirite%20u%20pljosnatu%20ku%C4%87u%20o%20kojoj%20bruji%20internet/Zadivljuju%C4%87e%20gra%C4%91evine%20Pljosnata%20ku%C4%87a%20Pie%20House%20(4).jpg

 Фотографиите од внатрешноста откриваат дека домот е многу поширок и покомотен отколку што изгледа однадвор. Куќата има корисен простор од дури 150 метри квадратни. 

https://www.kucastil.rs/uploads/ck_editor/images/clanci/KU%C4%86A/Zadivljuju%C4%87e%20gra%C4%91evine%20Zavirite%20u%20pljosnatu%20ku%C4%87u%20o%20kojoj%20bruji%20internet/Zadivljuju%C4%87e%20gra%C4%91evine%20Pljosnata%20ku%C4%87a%20Pie%20House%20(8).jpg
https://www.kucastil.rs/uploads/ck_editor/images/clanci/KU%C4%86A/Zadivljuju%C4%87e%20gra%C4%91evine%20Zavirite%20u%20pljosnatu%20ku%C4%87u%20o%20kojoj%20bruji%20internet/Zadivljuju%C4%87e%20gra%C4%91evine%20Pljosnata%20ku%C4%87a%20Pie%20House%20(6).jpg
https://www.kucastil.rs/uploads/ck_editor/images/clanci/KU%C4%86A/Zadivljuju%C4%87e%20gra%C4%91evine%20Zavirite%20u%20pljosnatu%20ku%C4%87u%20o%20kojoj%20bruji%20internet/Zadivljuju%C4%87e%20gra%C4%91evine%20Pljosnata%20ku%C4%87a%20Pie%20House%20(9).jpg

Фотографиите на куќата станаа вирални, па потоа сопствениците ја прогласија за продажба, па новиот сопственик за неа кешира сума од 270 илјади долари. 

Слични Вести
Menu