Решете го случајот како детектив: Дали се работи за убиство или самоубиство?

Ставете се во улога на детектив и решете ја мистериозната сцена – дали се работи за убиство или самоубиство?

reshete-go-sluchajot-kako-detektiv-dali-se-raboti-za-ubistvo-ili-samoubistvo-01.jpg

Имате ли во вас моќ за откривање траги и „решавање“ на криминален случај уште на почеток на филм или книга? Можете ли да се пофалите со детективски моќи?

Ајде да провериме… откријте дали се работи за убиство или самоубиство:

reshete-go-sluchajot-kako-detektiv-dali-se-raboti-za-ubistvo-ili-samoubistvo-02.jpg

Станува збор за убиство, а следните траги укажуваат на тоа:

1. Има знаци на борба – часовникот во собата е скршен.

2. На масата има две чаши, што значи дека и некој друг бил во домот и веројатно убиецот се познавал со жртвата.

3. Има книга и пенкало на креветот, значи дека жртвата читала, а прошталното писмо е напишано со друго подметнато пенкало.

4. Штаките на жртвата се предалеку од него за да можел да стигне сам дотаму.

reshete-go-sluchajot-kako-detektiv-dali-se-raboti-za-ubistvo-ili-samoubistvo-03.jpg
Слични Вести
Menu