„Eден фустан може да се носи на 11 различни начини“ – нигериска дизајнерка го воодушеви светот

Мултифункционални фустани кои штедат пари и нерви… Ист фустан во 11 различни изданија.

koga-vo-1-fustan-imate-11-razlichni-fustani-nigeriska-dizajnerka-go-voodushevi-svetot-01.jpg

Замислете еден фустан кој може да се носи на 11 различни начини. Купувате еден фустан и имате решение за 11 свечени пригоди, а главоболки нема – звучи совршено, зарем не?

Нигериската дизајнерка Oyinda Akinfenwa креира вакви мултифункционални фустани, кои може да се носат во неколку различни варијанти.

Тие можат да се носат на различен начин соодветно приспособени за различни пригоди.

Дел од нејзините мултифинкционални фустани (некои фустани како жолтиот на пример може да се носат и на 11 различни начини):

koga-vo-1-fustan-imate-11-razlichni-fustani-nigeriska-dizajnerka-go-voodushevi-svetot-03.jpg
koga-vo-1-fustan-imate-11-razlichni-fustani-nigeriska-dizajnerka-go-voodushevi-svetot-02.jpg
koga-vo-1-fustan-imate-11-razlichni-fustani-nigeriska-dizajnerka-go-voodushevi-svetot-12.jpg
koga-vo-1-fustan-imate-11-razlichni-fustani-nigeriska-dizajnerka-go-voodushevi-svetot-11.jpg
koga-vo-1-fustan-imate-11-razlichni-fustani-nigeriska-dizajnerka-go-voodushevi-svetot-10.jpg

Извор

Слични Вести
Menu