Каква фигура има Антони Џошува пред мечот со Пулев ? !

Дали новите фотографии од тренинзите ги откриваат тактиките на Aнтони Џошува пред борбата со Кубрат Пулев?

Споредете ги овие најнови слики со слика на Антони и неговата телесна маса пред неговата борба против Карлос Такам во 2017 година и јасно е дека има значителна разлика во големината на телесната маса која ја има сега. Така, додека некои боксерски коментатори и навивачи веруваа дека неговото слабеење е само тактика за да му се одмазди за неговиот професионален пораз од Руиз, се чини дека тука ќе остане и ќе го гледаме „слабиот“ Џошува кој повеќе се потпира на техниката отколку на големината.

Говорејќи за здравјето на луѓето претходно оваа година, веднаш откако тој го доби својот реванш против Руиз Џуниор, Антони за Men’s Health изјави дека со нетрпение:

” Промените во тренинзите ќе се покажат во мојата тежина. Ова беше првпат да направиме вакви промени и не знам што ќе се случува натаму, но тоа ќе биде добар показател да видам дали со телесната маса ќе одам нагоре и надолу во следната фаза од мојата кариера.“

Наредниот меч на Антони Џошуа со Курбрат Пулев е наредната недела на 12 декември. Но, судејќи според овие слики се чини дека Џошуа веќе донел одлука како ќе изгледа следната фаза во неговата кариера.

Фото: ФБ профил на Антони Џошуа.


Слични Вести
Menu