Стинг планира да потроши сè – славни личности кои ги „исклучиле“ децата од тестаментот

Некои богати луѓе сметаат дека не треба да им остават наследство на децата, па целосно ги исклучуваат од нивниот тестамент.

bil-gejts-kje-donira-sting-planira-da-potroshi-se-slavni-i-bogati-lichnosti-koi-gi-iskluchile-nivnite-deca-od-testamentot-01.jpg

Навистина е убаво да се родите во многу богато семејство – не мора да се грижите за ништо, можете да учите во најпрестижните училишта и, на некој начин, целиот живот ви е обезбеден.

Но, ако сте дете на луѓето во продолжение, не треба да се надевате дека ќе добиете нешто.

Погледне кои славни и богати личности ги исклучиле нивните деца од тестаментот:

Гордон Ремзи

Гордон е најпознатиот готвач во светот и има богатство од 220 милиони долари. Покрај неговите вештини за готвење, тој се прослави и со неколкуте ресторани, но и поради неговиот лош темперамент.

Неодамна, готвачот изјави дека нема план да ги вклучи неговите пет деца во тестаментот, бидејќи смета дека неговото богатство е многу повеќе потребно во некоја добротворна организација.

bil-gejts-kje-donira-sting-planira-da-potroshi-se-slavni-i-bogati-lichnosti-koi-gi-iskluchile-nivnite-deca-od-testamentot-02.jpg

Џоан Крафорд

Поради неверојатната убавина и талентот за глума, Џоан беше светска ѕвезда во 1930-тите.

Постоеја многу гласини дека Џоан била ужасна личност зад камерите, а една од нејзините четири ќерки изнакажа навистина лоши работи за неа.

Кога Џоан почина во 1977-ма, во нејзините тестамент пишувало дека нејзините две помали ќерки, Синди и Кети, ќе добијат 77.500 долари.

Но постарите деца, Кристофер и Кристина, не биле воопшто спомнати.

bil-gejts-kje-donira-sting-planira-da-potroshi-se-slavni-i-bogati-lichnosti-koi-gi-iskluchile-nivnite-deca-od-testamentot-03.jpg

Стинг

Пред да стане познат, Стинг работел сè и сешто за да преживее. Откако се прослави, тој успеа да заработи над 400 милиони долари, а бидејќи уште е колку-толку активен, сигурно и уште заработува.

Но, музичарот има изјавено дека не му е план да им остави нешто на децата. Напротив, тој сакал да ги истроши скоро сите пари пред неговата смрт.

bil-gejts-kje-donira-sting-planira-da-potroshi-se-slavni-i-bogati-lichnosti-koi-gi-iskluchile-nivnite-deca-od-testamentot-04.jpg

Марлон Брандо

Марлон Брандо е еден од најдобрите актери што се појавиле во Холивуд. Тој имаше неколку одлични улоги, од кои две му донесоа Оскар, а додека беше жив имаше богатство од 100 милиони долари.

Но, кога почина, се дозна дека во неговиот тестамент испуштил две од 11-те деца.

bil-gejts-kje-donira-sting-planira-da-potroshi-se-slavni-i-bogati-lichnosti-koi-gi-iskluchile-nivnite-deca-od-testamentot-05.jpg

Ештон Кучер и Мила Кунис

Ештон и Мила се навистина моќна двојка, а и двајцата имаат импресивна кариера.

Моментално најважно им е да ја зачуваат приватноста на нивните деца, но, по нивната смрт, не планираат да им остават ништо.

Слично како повеќето на листава, и тие сакаат да ги донираат милионите во добротворни организации.

bil-gejts-kje-donira-sting-planira-da-potroshi-se-slavni-i-bogati-lichnosti-koi-gi-iskluchile-nivnite-deca-od-testamentot-06.jpg

Бил Гејтс

Гејтс е еден од најбогатите мажи во светот, а со сопругата Мелинда, најголем дел од богатството трошат во добротворни цели.

Нивниот план е и после нивната смрт, 99% од богатството да се искористи за истата цел, оставајќи ги нивните деца со многу малку пари.

bil-gejts-kje-donira-sting-planira-da-potroshi-se-slavni-i-bogati-lichnosti-koi-gi-iskluchile-nivnite-deca-od-testamentot-07.jpg
Слични Вести
Menu