10 „направи сам“ новогодишни декорации, готови за 30 минути

Во еден ден може да ги направите и испробате буквално сите, затоа што нема да ви одземат време, а ќе го внесат празничниот дух во домот.

10-napravi-sam-novogodisni-dekoracii-gotovi-za-10-minuti-01.jpg

Може слободно да импровизирате со бои и состојки, важно е да ја искористите идејата:

Направете аранжман од шишарки, иглички од дрво и свеќи. По желба може да го пропрскате со вештачки снег.

10-napravi-sam-novogodisni-dekoracii-gotovi-za-10-minuti-1.jpg

Залепете неколку дрвени стапчиња или гранчиња во облик на ѕвезда или венче и обложете ги со зеленило или гранчиња рузмарин.

10-napravi-sam-novogodisni-dekoracii-gotovi-za-10-minuti-2.jpg

Истото може да го направите, само со обложување од сијалички.

10-napravi-sam-novogodisni-dekoracii-gotovi-za-10-minuti-3.jpg

Поткршените лампиони лесно може да се преворат во мини-икебани.

10-napravi-sam-novogodisni-dekoracii-gotovi-za-10-minuti-4.jpg

Наредете висечки елкички (направени од волна или украсни хартии за печење колачиња) на коноп и користете ги како украсни ленти.

10-napravi-sam-novogodisni-dekoracii-gotovi-za-10-minuti-5.png
10-napravi-sam-novogodisni-dekoracii-gotovi-za-10-minuti-6.jpeg
10-napravi-sam-novogodisni-dekoracii-gotovi-za-10-minuti-7.jpeg
10-napravi-sam-novogodisni-dekoracii-gotovi-za-10-minuti-8.jpg

Врамете дел од лампионите, наместо сите да ги ставате на елката.

10-napravi-sam-novogodisni-dekoracii-gotovi-za-10-minuti-9.jpg

Украсете ги вратите со хартија во боја.

10-napravi-sam-novogodisni-dekoracii-gotovi-za-10-minuti-02.jpg

Направете зимзелено венче од шишарки, на подлога од жици.

10-napravi-sam-novogodisni-dekoracii-gotovi-za-10-minuti-10.jpg

Ако имате скали со ограда, вметнете декорација од зелена лента и наредени лампиони на неа.

10-napravi-sam-novogodisni-dekoracii-gotovi-za-10-minuti-11.jpg

Закачете лампиони на украсна сатенска лента и поставете ги на средина од прозорите.

10-napravi-sam-novogodisni-dekoracii-gotovi-za-10-minuti-12.jpg
Слични Вести
Menu