Нова техничка мода : проѕирен телевизор

Нема да забележите дека е во вашата дневна соба : не изгледа како ТВ, туку како проѕирно стакло

Xiaomi реши да слави 10 години постоење на неверојатен начин со лансирање на ТВ Транспарентно издание на Mi TV LUX.
Транспарентниот само-осветлувачки екран од раб до раб пренесува слики кои се наоѓаат зад телевизорот. Кога ќе го исклучите ТВ ТЕUЕРЕНО на Mi TV, не изгледа како ТВ, туку како проѕирно стакло преку кое можете да гледате. Овој ефект и транспарентност се постигнува со паметен потег на сите процесни единици во неговата база и екран. Телевизорот со 55-инчен про транспарентен OLED панел има статички контраст од 150.000: 1 и бесконечен динамичен сооднос на контраст, кој нуди исклучително богат црнило и неспоредлива осветленост. Телевизорот исто така може да се пофали со екстремно широк спектар на бои, бидејќи неговиот 10-битен панел прикажува 1,07 милијарди комбинации на бои.

Транспарентното издание Mi TV LUX навистина создава ултра-реални искуства за гледање со својот неверојатно тенок екран кој е широк само 5,7 мм, што го прави вистинско уметничко дело.

Засега, овој телевизор е достапен само во Кина по цена од 7.200 американски долари.

Слични Вести
Menu