Девојче (10), родено без рака, доби бионичка рака токму за отворањето на божиќните подароци

Кога има хумани луѓе има и насмевка на лицата на дечињата како Лекси. Од донираните пари таа сега има бионичка рака.

devojche-10-rodeno-bez-raka-dobi-bionichka-raka-tokmu-za-otvoranjeto-na-bozhikjnite-podaroci-01.jpg

Лекси Пичфорд е 10-годишно девојче, родено без десна рака, кое годинава, за среќа, нема да има проблем со отворањето на божиќните подароци затоа што доби бионичка рака.

devojche-10-rodeno-bez-raka-dobi-bionichka-raka-tokmu-za-otvoranjeto-na-bozhikjnite-podaroci-04.jpg

Нејзината 38-годишна мајка откако пронашла соодветна простетичка рака од 11.000 евра лансирала акција за собирање донации и благодарение на хуманоста на луѓето таа ги собрала средствата за помалку од 24 часа.

devojche-10-rodeno-bez-raka-dobi-bionichka-raka-tokmu-za-otvoranjeto-na-bozhikjnite-podaroci-03.jpg

„Сега, кога Лекси има бионичка рака едвај чека сама да си ги отпакува божиќните подароци. Бионичката рака ѝ даде самодоверба и можност за поголема независност“, изјави мајката на Лекси.

devojche-10-rodeno-bez-raka-dobi-bionichka-raka-tokmu-za-otvoranjeto-na-bozhikjnite-podaroci-05.jpg
devojche-10-rodeno-bez-raka-dobi-bionichka-raka-tokmu-za-otvoranjeto-na-bozhikjnite-podaroci-02.jpg
devojche-10-rodeno-bez-raka-dobi-bionichka-raka-tokmu-za-otvoranjeto-na-bozhikjnite-podaroci-01.jpg

Лекси Пичфорд е 10-годишно девојче, родено без десна рака, кое годинава, за среќа, нема да има проблем со отворањето на божиќните подароци затоа што доби бионичка рака.

devojche-10-rodeno-bez-raka-dobi-bionichka-raka-tokmu-za-otvoranjeto-na-bozhikjnite-podaroci-04.jpg

Нејзината 38-годишна мајка откако пронашла соодветна простетичка рака од 11.000 евра лансирала акција за собирање донации и благодарение на хуманоста на луѓето таа ги собрала средствата за помалку од 24 часа.

devojche-10-rodeno-bez-raka-dobi-bionichka-raka-tokmu-za-otvoranjeto-na-bozhikjnite-podaroci-03.jpg

„Сега, кога Лекси има бионичка рака едвај чека сама да си ги отпакува божиќните подароци. Бионичката рака ѝ даде самодоверба и можност за поголема независност“, изјави мајката на Лекси.

devojche-10-rodeno-bez-raka-dobi-bionichka-raka-tokmu-za-otvoranjeto-na-bozhikjnite-podaroci-05.jpg
devojche-10-rodeno-bez-raka-dobi-bionichka-raka-tokmu-za-otvoranjeto-na-bozhikjnite-podaroci-02.jpg

Слични Вести
Menu