Оскарите во 2021 година ќе ги осмисли режисерот Стивен Содерберг

Американскиот режисер Стивен Содерберг е ангажиран да биде копродуцент и да ја осмисли церемонијата „Оскари 2021 година“, за која организаторите велат дека директно ќе одговори на ефектите на Ковид-пандемијата.
Содерберг е познат по филмови како „Ерин Брокович“, „Зараза“ и драмата „Сообраќај“ која му донесе Оскар во 2001 година.
Според Академијата, церемонијата во април ќе биде совршена можност за иновации и повторно предвидување на можностите на американското шоу на награди.
Не е познато каква форма ќе има настанот, но Академијата за филмски уметности и науки, наводно, истражува како би изгледала церемонија во живо.
Неодамнешните церемонии на доделување награди, како и шкотските „Бафти“ минатата недела, се одржаа полувиртуелно во согласност со упатствата за социјално дистанцирање.

Слични Вести
Menu