Кога и како настанале омилените псовки?

Нетфликс воведува нов проект во кој ќе го истражува потеклото на псовките, нивната употреба и влијание во науката, културата и поп културата.

Проектот на „Нетфликс“ исто така ќе содржи и интервјуа со експерти за етимологија, поп-култура, историчари и забавувачи. Во улога на предавач на предметот Историја на псовките,  односно водител на новата серија од шест епизоди ќе биде Актерот Никоас Кејџ ќе ја истражува позадината на некои од омилените псовки во САД.

Серијата History of Swears („Историја на псовки“) „Нетфликс“ ја опиша како „гласна и гордо непристојна“.

Слични Вести
Menu