Како најдобро да ги исушите алиштата во зима?

Машината за перење е неопходен електричен апарат буквално во секое домаќинство, додека машината за сушење на алишта сѐ уште има статус на луксузен предмет.

kako-najdobro-da-gi-isushite-alishtata-vo-zima01.jpg

И покрај тоа што е вистина дека алиштата може целосно да се исушат надвор без каков било трошок, ова може да биде покомплицирано особено во ладните месеци од годината кога загадувањето на воздухот е високо. Во ваков случај, алиштата ќе примат непријатен мирис, алергени и бактерии од воздухот и нема да можат целосно да се исушат. А доколку ги сушите алиштата внатре во домот, една „тура“ испрани алишта содржи приближно 2.2 литри вода што се ослободува во воздухот кој го дишеме. Влажниот воздух создава услови за појава на мувла и бактерии, предизвикува затнат нос и влошено расположение.

Затоа, машината за сушење алишта е вашето решение. 

 На оваа тема Gorenje споделува со нас неколку причини зошто речиси на секој дом му е потребна машина за сушење на алишта: 

Голем капацитет. Машините за сушење имаат голем капацитет и до 9 килограми, што значи дека може да ги задоволи потребите на целото семејство со едно полнење. Одлични се за сушење на големи чаршафи, постелнина, фротирски пешкири, бањарки и други големи и „тешки“ алишта.

Висока енергетска класа. И машините за сушење можат да имаат висока енергетска класа и до А+++. Секој дополнителен плус во енергетската класа значи 10% помалку потрошена електрична енергија. 

Идеален пар. Димензиите на сушарите се исти како и димензии на машините за перење, односно тоа се во просек 60 см ширина и длабочина, со 85 см висина. Ова значи дека можете многу компактно и стилски да ги сместите до или над машината за перење. 

Моќна и тивка. Моќниот ефикасен инвертер мотор овозможува помалку бучава во домот и истовремено штеди електрична енергија со секој циклус на перење.

Однапред дефинирани програми. Голем број на програми според типот на ткаенините и потребите. На пример програмата за освежување на облеката со јони (IonRefresh) e одлична за брзо да ги отстраните мирисите од вашата облека без перење за само 30 минути. 

Сите овие карактеристики ги поседуваат машините за сушење алишта на Gorenje.  И многу повеќе од тоа.  

На следниот линк може да ги погледнете сите машини за сушење и да го одберете моделот кој вам најмногу ви одговара. Во тек се попусти на голем број машини за сушење!

kako-najdobro-da-gi-isushite-alishtata-vo-zima02.jpg
Слични Вести
Menu