Провокативно: девојките чистат куќи само по долна облека

Од компанијата со мислењето „Овој бизнис ги зајакнува жените и им ја враќа самодовербата“

Вработените во компанијата извршуваат задачи како што се усисување, бришење на прашина и перење садови, со цени од 300 долари на час за чистење по долна облека и 600 долари на час за целосно голи, пишува News.com.auКомпанијата за чистење нуди разновидни услуги за чистење, каде што чистачите се во долна облека, топлес до целосно голи. Ники Белтон, 33, од Кент во Велика Британија, основач на компанијата, наскоро ќе нуди услуги низ целиот свет откако трговската размена порасна за време на пандемијата на корона вирус.

Тие постојано чистат на растојание од најмалку два метра од клиентите, а Ники, која одлучи да чисти во долна облека, вели дека соблекувањето значи дека има помалку облека на која може да се држи вирусот. За услугите се преговара и се обезбедува преку безбеден систем на резервации, и чистачите и клиентите мора да поминат проверки пред да можат да преговараат.

Кога компанијата беше основана, Ники стана мета на разни навреди и исмевања, за што оваа компанија беше премногу сексуализирана.Нашиот бизнис оди навистина добро, но секогаш доаѓа со тролови на социјалните мрежи. Ние само си ја работиме својата работа и нема ништо сексуално во тоа. Нашите чистачи не се сексуални предмети, тие имаат што да направат – рече Ники.

. Компанијата претежно ја користат мажи, а Ники рече дека се докажала и како вредна услуга за луѓето кои се чувствувале осамени за време на пандемијата. Мислам дека нашата работа е поважна сега од кога било, со оглед на моменталната состојба и бизнисот е многу добар, побарувачката за голи средства за чистење е зголемена.

Слични Вести
Menu