Чилеанците имаат четкичка за заби на работа и уште 5 факти за животот во Чиле

Што можеме да научиме од Чилеанците? При изборот на сопруга поважно е дали жената е домаќинка, отколку дали е фит.

imaat-chetkichka-za-zabi-i-na-rabota-ne-se-zhalat-interesni-fakti-za-zhivotot-vo-chile-01.jpg

Кога ќе се спомене Чиле на ум сигурно ви паѓаат грандиозни планински врвови.

Но, што друго знаете за животот во оваа земја во Јужна Америка, која граничи со Перу, Боливија и Аргентина?

imaat-chetkichka-za-zabi-i-na-rabota-ne-se-zhalat-interesni-fakti-za-zhivotot-vo-chile-10.jpg

Факти за животот во Чиле:

Локалните жители немаат проблем со прекумерната тежина

При изборот на сопруга поважно е дали жената е домаќинка, отколку дали е фит. Во последно време жените од побогатите слоеви повеќе внимаваат на телесната тежина и посетуваат теретани.

imaat-chetkichka-za-zabi-i-na-rabota-ne-se-zhalat-interesni-fakti-za-zhivotot-vo-chile-02.jpg

Во Чиле за „малер“ ден не се смета петок 13-ти како кај нас, туку вторник 13-ти

imaat-chetkichka-za-zabi-i-na-rabota-ne-se-zhalat-interesni-fakti-za-zhivotot-vo-chile-03.jpg

Нема „машки работи“, жените работат апсолутно сѐ

Тие сакаат комплетна еднаквост, па не им е проблем да фатат чекан во раце.

imaat-chetkichka-za-zabi-i-na-rabota-ne-se-zhalat-interesni-fakti-za-zhivotot-vo-chile-04.jpg

Чилеанците кога е студено шетаат по дома со јакни и чизми

Во Чиле не е лето во текот на целата година, како што мислат некои. Всушност, околу 4-5 месеци во годината таму е доста студено, а температурите може да паднат до  0°C. 

imaat-chetkichka-za-zabi-i-na-rabota-ne-se-zhalat-interesni-fakti-za-zhivotot-vo-chile-05.jpg

Чилеанците внимаваат многу на хигиената, па поголемиот дел од нив имаат четкичка за заби и паста дури и на работа

Интересно е што ги четкаат забите на работа и се тушираат и по неколкупати на ден, но дома си влегуваат со чевли од надвор.

imaat-chetkichka-za-zabi-i-na-rabota-ne-se-zhalat-interesni-fakti-za-zhivotot-vo-chile-06.jpg

Во Чиле најдобро е да не кажувате дека сте имале лош ден

Таму е срамота да кажете дека сте имале неуспешен ден затоа што локалците не се чувствуваат комфорно да прикажуваат негативни емоции и став.

imaat-chetkichka-za-zabi-i-na-rabota-ne-se-zhalat-interesni-fakti-za-zhivotot-vo-chile-07.jpg
imaat-chetkichka-za-zabi-i-na-rabota-ne-se-zhalat-interesni-fakti-za-zhivotot-vo-chile-09.jpg
imaat-chetkichka-za-zabi-i-na-rabota-ne-se-zhalat-interesni-fakti-za-zhivotot-vo-chile-08.jpg
Слични Вести
Menu