Колку заработува Џеф Безос секоја секунда

Основачот на компанијата Амазон и најбогат човек на светот Џеф Безос дневно заработува по 270 милиони долари. Убаво читате. Тоа значи дека во секоја секунда Безос заработува околу 3.150 долари.За времето додека го читате овој текст на неговата сметка ќе бидат инкасирани преку 20 илјади долари.

Тоа значи дека Безос секој ден може да купува по 1300 Ламборџини автомобили и пак на сметката да му останат 15 милиони долари.

Преку својата компанија Амазон, успеа да заработи богатство кое надминува над 200 милијарди долари и се води како најбогатит човек на светот.

Слични Вести
Menu