Кајли Џенер плаќа 400.000 долари месечно само за обезбедување – на што друго ги троши парите?

Кајли Џенер троши и до 400.000 долари месечно за обезбедување, а наводно, нејзиното семејство почнало да се грижи за неконтролираното трошење на младата богаташка.

kajli-dzhener-plakja-400-000-dolari-mesechno-za-obezbeduvanje-semejstvoto-zagrizheno-za-nejzinoto-nekontrolirano-troshenje-01.jpg

Според Кејтлин Џенер, Кајли троши и до 400.000 долари месечно за обезбедување. Ако информациите на Кејтлин се точни, тоа значи дека Кајли троши 4,8 милиони годишно само за обезбедување.

Кејтлин изјави и дека ѝ е жал што нејзините деца мораат толку многу да се грижат за безбедноста, но наводно нив тоа не им претставува проблем:

„Отсекогаш го прават тоа. Сакаат кога има обезбедување околу нив“.

kajli-dzhener-plakja-400-000-dolari-mesechno-za-obezbeduvanje-semejstvoto-zagrizheno-za-nejzinoto-nekontrolirano-troshenje-02.jpg

Не само Кајли, туку целото нејзиното семејство го засили обезбедувањето откако Ким Кардашијан беше ограбена во Париз пред некоја година. Овој настан премногу ги исплашил, па дури и ги натерал да размислат за нивниот начин на живот и фалењето за богатството.

Крис Џенер вели:

„Сега не само што имаме големо обезбедување, туку сите телохранители се вооружени и со лиценца и доаѓаат од најдобрите компании“.

kajli-dzhener-plakja-400-000-dolari-mesechno-za-obezbeduvanje-semejstvoto-zagrizheno-za-nejzinoto-nekontrolirano-troshenje-03.jpg
kajli-dzhener-plakja-400-000-dolari-mesechno-za-obezbeduvanje-semejstvoto-zagrizheno-za-nejzinoto-nekontrolirano-troshenje-10.jpg

Можеби трошењето на обезбедување е разбирливо кога ќе ја земете предвид положбата на Кајли, но наводно нејзиното семејство било загрижено за неконтролираното трошење на младата богаташка.

kajli-dzhener-plakja-400-000-dolari-mesechno-za-obezbeduvanje-semejstvoto-zagrizheno-za-nejzinoto-nekontrolirano-troshenje-04.jpg

Пред некој месец се појавија информации дека за помалку од една година, Кајли успеала да потроши неверојатни 130 милиони долари. Еден од нејзините големи трошоци на Кајли е нејзината колекција Birkin чанти, чија цена се движи од неколку илјади, до половина милион долари.

kajli-dzhener-plakja-400-000-dolari-mesechno-za-obezbeduvanje-semejstvoto-zagrizheno-za-nejzinoto-nekontrolirano-troshenje-05.jpg

Во периодот кога ги потрошила 130-те милиони долари, Кајли купи приватен авион за кој се верува дека платила помеѓу 50 и 70 милиони долари, како и барем пет куќи кои чинат од 3 до 36 милиони долари.

Само за одржување на приватниот авион, Кајли одвојувала 5 милиони годишно, а платила и висока сума за да ја среди внатрешноста по нејзин вкус. Младата богаташка има и импресивна колекција автомобили, во која најевтиниот чини 200.000 долари.

kajli-dzhener-plakja-400-000-dolari-mesechno-za-obezbeduvanje-semejstvoto-zagrizheno-za-nejzinoto-nekontrolirano-troshenje-06.jpg
kajli-dzhener-plakja-400-000-dolari-mesechno-za-obezbeduvanje-semejstvoto-zagrizheno-za-nejzinoto-nekontrolirano-troshenje-07.jpg

Кајли сака да троши и за нејзините блиски, па редовно им купува подароци кои чинат цело богатство. Неретко, таа е мета на критики поради подароците што ѝ ги купува на нејзината ќерка – малата Сторми има брендирани чанти кои чинат и до 100.000 долари, носи облека само од познати дизајнери, има дијамантски накит, а нејзината количка чини 12.500 долари.

kajli-dzhener-plakja-400-000-dolari-mesechno-za-obezbeduvanje-semejstvoto-zagrizheno-za-nejzinoto-nekontrolirano-troshenje-08.jpg

Очигледно, Кајли не штеди и кога станува збор за изгледот. Според изворите, таа често купува перики од познат фризер кои достигнуваат цена до 5.000 долари и редовно посетува многу скапи салони за убавина – само за маникир плаќала и по неколку стотици долари.

kajli-dzhener-plakja-400-000-dolari-mesechno-za-obezbeduvanje-semejstvoto-zagrizheno-za-nejzinoto-nekontrolirano-troshenje-09.jpg

И покрај тоа што Кајли „тежи“ речиси 1 милијарда долари, нејзиното трошење навистина изгледа неконтролирано и веројатно семејството е загрижено со причина.

Слични Вести
Menu