Прстен со над 12.000 дијаманти

Компанијата за накит, од Индија, „Renami Jewel“, влезе во Гинисовата книга на рекорди откако го направи прстенот со најмногу дијаманти во светот.Овој прстен има неверојатни 12.638 дијаманти, и е уникатен. Се вика „Кадифа“ и уште се нарекува „Прстен на просперитет“.

Според основачот на оваа компанија, Харшит Бансал, тој добил идеја да го сруши овој рекорд пред две години, додека го учел занаетот со скапоцени камења во Сурат, на западот од Индија.

Слични Вести
Menu