12 луди работи кои можете да ги видите само во Бразил

Во Бразил апсолутно сѐ е причина за прослава, па дури со доза сарказам се слави и годишнина на дупките на улиците. Интересна идеја, нели?

12-ludi-raboti-koi-mozhete-da-gi-vidite-samo-vo-brazil-01.jpg

Бразилците имаат многу причини да бидат горди и тоа на релаксираниот начин на живот, на добрата смисла за хумор, способноста за импровизација и што уште не.

Тие се уникатни и често за нивното однесување може да си помислите: „Ова може да се случи само во Бразил!“. 

Работи поради кои Бразил е уникатна држава:

Во Бразил апсолутно сѐ е повод за славење

12-ludi-raboti-koi-mozhete-da-gi-vidite-samo-vo-brazil-02.jpg

На дупките на улиците саркастично им слават „годишнина од постоење“ со храна и пијалаци

12-ludi-raboti-koi-mozhete-da-gi-vidite-samo-vo-brazil-03.jpg

Новогодишна елка може да се направи од сѐ, дури и од зеленчук

12-ludi-raboti-koi-mozhete-da-gi-vidite-samo-vo-brazil-04.jpg

Уметници се во пронаоѓање на нова намена на предметите

12-ludi-raboti-koi-mozhete-da-gi-vidite-samo-vo-brazil-05.jpg

На плажите се шета Спајдермен

12-ludi-raboti-koi-mozhete-da-gi-vidite-samo-vo-brazil-06.jpg

Продавачите за плажа се покреативни од што можете да замислите

12-ludi-raboti-koi-mozhete-da-gi-vidite-samo-vo-brazil-07.jpg

Секаде е добро место за базен, дури и на тераса од стан

12-ludi-raboti-koi-mozhete-da-gi-vidite-samo-vo-brazil-08.jpg

Ќе видите снешковци на високи температури

12-ludi-raboti-koi-mozhete-da-gi-vidite-samo-vo-brazil-09.jpg

Има уникатни дизајни на мотори

12-ludi-raboti-koi-mozhete-da-gi-vidite-samo-vo-brazil-10.jpg

Велосипедите понекогаш се надградени

12-ludi-raboti-koi-mozhete-da-gi-vidite-samo-vo-brazil-11.jpg

Зошто да плаќате камион за превоз кога може и врз автомобилот

12-ludi-raboti-koi-mozhete-da-gi-vidite-samo-vo-brazil-12.jpg

Дури и папагалите се луди по фудбал

12-ludi-raboti-koi-mozhete-da-gi-vidite-samo-vo-brazil-13.jpg
Слични Вести
Menu