Возачи, да ве провериме: Кој има предност?

Добро погледнете ја сликата и не брзајте пред да одговорите… Бидејќи во пракса, тоа може да ве чини живот.

vozaci-da-ve-vidime-koj-ima-prednost-02.jpg

Има еден камион и три авотомобили. Соодветно на нив, со иста боја на стрелки е означен нивниот правец на движење.

Замислете ја ситуацијата и одговорете – По кој редослед треба да се движат автомобилите според предност?

vozaci-da-ve-vidime-koj-ima-prednost-02.jpg

vozaci-da-ve-vidime-koj-ima-prednost-02.jpg

Прв ќе помине црвениот автомобил. После него поминува жолтиот камион.

Потоа на ред се другите два автомобила, прво поминува синиот, па на крај зелениот автомобил.

Кое беше вашето објаснување?

Слични Вести
Menu