Новата 2021 година почна – на далечниот исток веќе одбележана со посебни мерки (видео)

Во новата 2021 година први влегоа жителите на пацифичките острови Самоа и Кирибати.

Тие се затворени за туристи, а откажан беше и огнометот, со оглед што постои голема загриженост поради растот на нивото на морето предизвикано од климатските промени.

Новата 2021 година пристигна и во поголемиот дел на Австралија, а најголемиот дел од граѓаните ја дочекаа во своите домови. Традиционалниот новогодишен огномет траеше пократко и без присуство на публика.

Нов Зеланд слави без поголеми ограничувања

Без подрастични рестрикции меѓутоа се слави на Нов Зеланд. Таму се одржуваат редица огнометни спектакли и поеќедневни музички фестивали. За разлика од останатите земји, островската држава во Јужен Пацифик повеќе од еден месец нема регистрирано ниеден нов случај на Ковид-19, па манифестациите може да се организираат без ограничување на бројот на посетители.

Слични Вести
Menu