Возотoт кој поминува директно низ станбена зграда стана светска атракција и вирална снимка (ВИДЕО)

Кинезите постојано изненадуваат со архитектонските чуда. Неодамна ова земја постави нови стандарди кога станува збор за локацијата на  железниците, поставувајќи ги шините за возвите меѓу 6 и 8 кат од станбена зграда во градот  Чонгинг.  Во овој град живеат околу 50 милиони луѓе, а архитектите се трудат да искористат што повеќе простор.  Како тоа изгледа, погледајте од видеото кое ги зачуди луѓето ширум светот и стана вирално на сите социјални мрежи.

Оваа снимка натерала многу туристи во Кина да го посетат токму овој град, со цел да го доживеат и лично ова необично искуство.Интересно е што жителите на оваа зграда воопшто не се бунат поради ваквото решение, бидејќи, како што велат, возот речиси и не се слуша.

Слични Вести
Menu