Ледениот град на мраз годинава изгледа вака ( фотографии)


Почна фестивалот на мраз во Кина. За изградба на ледениот град годинава биле искористени околу 220.000 кубни метри мраз и снег (фотографии) Фестивалот се одржува секоја година во провинцијата Хеилонгјанг во североисточна Кина и е еден од најголемите фестивали на мраз и снег во светот.Спектакуларниот град од мраз, со многу ледени кули, лавиринти од снег, кристални палати ги воодушевува посетителите. Подготовките за овој фестивал,кој се одржува секоја година, траат неколку недели.Вредните работници ископаа тони и тони мраз од површината на реката Сонгхуа за да обезбедат материјал.
Слични Вести
Menu