На што треба да внимаваат родените во јануари

Личностите родени во јануари се сметаат за старомодни или посериозни и одговорни лица, дури и додека се деца. Подоцна во животот, луѓето родени во јануари се истакнуваат како родени водачи и преземаат многу одговорности, дури и кога тие не се нивни. Ова е делумно резултат на нивната вродена самодоверба и тврдоглавоста, но и поради фактот дека понекогаш им е тешко да им веруваат на другите, па токму затоа тие преземаат одговорност за исполнување на секоја обврска или задача. Овие луѓе имаат високи стандарди во секоја смисла.

Едно истражување направено во Виена открило дека момчињата родени во ноември, декември и јануари е поверојатно да бидат леваци. Од друга страна, девојчињата родени во тие месеци е поверојатно да не бидат левораки. Луѓето родени во јануари имаат силно чувство за хумор, што понекогаш се претвора во сарказам. Тие совршено ќе одговорат дури и на најглупавите прашања, затоа што веруваат дека можат да помогнат и сметаат дека не е срамно нешто да не знаете. Тие имаат креативен пристап кон решавање на проблемите и се доста незгодни и тврдоглави.

Бројни студии покажале дека луѓето родени во јануари се помалку подложни на „празнична“ или сезонска депресија. И, генерално, јануарските деца се помалку нервозни, дури и како возрасни. Кога станува збор за здравјето, тие треба да внимаваат на зголемениот ризик од дијабетес тип 2, бидејќи некои студии покажале дека постои зголемен ризик од недостаток на сончева светлина во текот на последните месеци од бременоста, што е честа појава кај „зимските“ бремености и бебињата

Слични Вести
Menu