Кој министер има подобар бицепс?

Хрватските медиуми се почесто ги следат стилот и изгледот на политичарите. Додека кај нас медиумите се оптоварени со репликите на нашите Министри, хрватските медиуми ги проценуваат и според тоа кој какво тело има, што облекува, што јаде и слично. Па така, хрватскиот портал Задоволна отиде дури дотаму што ги предизвика своите читатели да коментираат кој од министрите има подобри бицепси. Еве што наведува порталот на оваа тема.

Откако членовите на Владата јавно беа вакцинирани против коронавирусот, сè уште се зборува за фитнeс телото на министерот за финансии Здравко Мариќ, кој ги истакна мускулите во тесна бела маичка што ја заменува долната кошула. Мора да признаеме, никогаш порано не сме виделе членови на Владата на овој начин, но глетката на мускулестиот Мариќ е многу добредојдена забава за да заборавиме малку на грижите и проблемите.

Домашните машки политичари не се тема што ја следиме на нашиот портал, но откако новинските медиуми пишуваа и зборуваа за нивната физичка форма, не можевме да ги игнорираме ниту нив. е во министерот за труд Јосип Аладровиќ, сакаме да го слушнеме вашето мислење за тоа кој од нив има подобар бицепс.

Здравко Мариќ своето импресивно спортско изградено тело и дефинираните мускули му ги должи на тренинзите односно на спортот. 43-годишниот министер во слободното време игра тенис и трчање, и тренира кошарка и одбојка.

Исто како Мариќ, и Јосип Аладровиќ ја соблече тесната маица за време на вакцинацијата против коронавирус, а исто така ја разбуди љубопитноста кај многумина и доби пофалби за неговиот изглед. 35-годишниот министер за труд е исто така љубител на спортот, а омилени активности за одржување на фитнес, здравје и фит изглед се фудбалот, трчањето и скијањето.

Освен што сцената е пријатна за окото, фит тело е секако индикатор за здравствена заштита и во тој поглед Мариќ и Аладровиќ се добар пример за граѓаните, особено за време на короната, кога е императив да се грижат за сопственото здравје и да се занимаваат со каква било физичка активност.
Извор: Zadovoljna.hr
Слични Вести
Menu